19 Mart 2009 Perşembe

gülün be gülün!!!!!


Gülmek iyidir, hoştur amma her şeyden önce faydalıdır


1- Öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Neşeli ve bol kahkaha atan kişilerin ise bağışıklık sistemi daha kuvvetli.(yani gülmek sağlıktır)
2- Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birlikte çalışıyor(zayıflatıyo oladabilir).
3- Gülmek erkek ve kadın arasında da farklılık gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor(kadınlar her zaman eğlenmeyi daha iyi bilirde işte fırsat verilmiyo kiii..).
4- Güldüğümüz zaman tümör ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı da artıyor(işte sağlık dedik).
5- Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu gözleniyor(ama kendi kendine gülüncede deli diyolar ki e nolcak şimdi).
6- Patch Adams isimli doktorun çalışmaları bu konuda örnek olarak gösteriliyor.
7- Çocuklar günde yaklaşık 300 kez gülüyor, yetişkinler ise günde ortalama 17 kez gülüyor(çocuk olasım geldi).
8- Yanımızda biri olduğunda yapılan espri ya da komik bir olaya yalnız olduğumuzdan on kat daha fazla gülüyoruz(işte deli derler tekken gülüce ondan o bence ama neyse).
9- En çok yapılan şakalara gülüyoruz. Rakamsal olarak bu oranı yüzde 80 şeklinde ifade etmek mümkün(buna diyecek bi şey bulamıyom şu an).
10- Kadınlar erkeklerden % 126 oranında daha fazla gülüyor(bknz 3. madde bu konuda ısrar eden yalnız ben diilim tabiki araştırmalar da bizim tarafımız da heheh).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder